»Επιστροφή στο i-Reporter

Αποφάσισα να ξεκινήσω μέσα απο αυτό το "ημερολόγιο" να κάνω μια "βουτιά" (έστω και επιλεκτική) στα 31 χρόνια της επαγγελματικής δημοσιογραφικής μου πορείας. Και στη συνέχεια, όλα οσα γράψω να τα "δέσω" σε ενα "ηλεκτρονικό βιβλίο" για το i-R. Βλέπω εδώ την επαγγελματική μου ταυτότητα οτι έγινα τακτικό μέλος στις 3 Ιουνιου του 1994(με αριθμό μητρώου 1.987), μετά απο δυο χρόνια νομίζω ως "δόκιμο μέλος"(η διαφορά είναι οτι ως "δόκιμο" μέλος ΔΕΝ ψηφίζεις εαν υπάρχουν εκλογές). Δηλαδή 21 χρόνια μέλος της ΕΣΗΕΑ και άλλωστε γι αυτό το λόγο και στις τελευταίες εκλογές ήμουν υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ με την "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων". Ξαναβλέπω οτι την ταυτότητα μου υπέγραψε ο αείμνηστος Μίμης Γκλαβάς - τον οποίο είχα την τύχη οχι απλά να γνωρίσω αλλα και να με τιμά με την φιλία του (γνωριστήκαμε στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ πριν εκείνος φύγει με σύνταξη απο την "Ελευθεροτυπία" και ασχοληθεί με τα συνδικαλιστικά - τότε έκανε ρεπορτάζ στη βουλή με τον Αντώνη τον Κορόβηλα, άλλη μια θρυλική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας που έφυγε νωρίς απο τη ζωή...).

Η Δημοσιογραφία θέλει πολύ γερό στομάχι, για να αντέξεις. Ειδικά εαν θέλεις να είσαι δημοσιογραφος και οχι δημοσιοσχεσίτης, γλείφτης, νταβατζής, εκβιαστής, λαμόγιο και ορντινατσα του κάθε "εκδότη". Δυστυχώς στην Ελλάδα χάθηκαν εδώ και αρκετά χρόνια οι επιχειρηματίες «του Τύπου», που αγαπούσαν τον χώρο και κέρδιζαν τα προς το ζειν, απο το συγκεκριμενο επάγγελμα. Γι αυτό και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κατέστρεψαν την δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Δεν ήθελαν έρευνα, άποψη, γνώμη,σκιτσο, έμπνευση,επιστήμονες, ρεπόρτερ...αλλά "χέρια και πόδια" του φτηνού μεροκάματου που δεν ξέρεις αν αύριο θα υπάρχεις, "ατζέντα με τηλέφωνα", γλείφτες με "κονέ" και αληταράδες εκβιαστές για "πληρωμένα συμβόλαια". Η καταστροφή και αυτού του τύπου της "ελληνικής εκδοχής της δημοσιογραφίας" - μαζι με την διάλυση μιας κοινωνίας που αναπτύχθηκε σε λάθος πρότυπα "του καναπέ, του φραπέ, της αρπαχτής και λαμογιάς" για μένα αποτελεί ΥΓΕΙΑ στο φινάλε. Γιατί τα New Media και η αλλαγή όλου του "γηπέδου" θα προσφέρουν ξανά την δυνατότητα στην Ελλάδα να αποκτήσει επιχειρηματίες και δημοσιογράφους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία, εαν δεν υπάρχουν αληθινοί δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες «του Τύπου».
- Γνωρίζω οτι η ανθρώπινη βλακεία και ηλιθιότητα είναι ανίκητα στις ημέρες μας. Γνωρίζω οτι τα σαπρόφυτα κάθε είδους που επέπλευσαν και μας κατακλύζουν, τρέμουν αυτό που έρχεται και θα το πολεμίσουν με κάθε τρόπο(συνηθως ψέμματα, διαβολή,συκοφαντία κ.α.). Νομίζω αξίζει να δώσουμε αυτή τη μάχη για χάρη του μέλλοντος, της πατρίδας μας και των παιδιών μας.

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter