»Επιστροφή στο i-Reporter

-Γιατί σχεδόν ΟΛΟΙ οι Ελληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό(με οτιδήποτε κι αν κάνουν, απο πλύσιμο πιάτων μέχρι το ΜΙΤ και το διάστημα) και στην Ελλάδα οι ΙΔΙΟΙ δεν υπάρχουν καν; Ας πούμε η πρύτανης ΟΛΩΝ των Γαλλικών πανεπιστημίων(για χρόνια) η κυρία Γλύκατζη-Αρβελερ κλήθηκε πολλές φορές να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και παραδέχεται (όπως και όλοι σχεδόν) οτι στην Ελλάδα είναι αμφίβολο εαν δίδασκε καν ως καθηγήτρια!
Είναι απολύτως προφανές οτι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Αυτό που φταίει επομένως ΔΕΝ είναι οι Ελληνες, αλλά το μοντέλο πολιτικής,κοινωνίας,οικονομίας,επιχειρηματικότητας κλπ που δημιουργήσαμε. Με αυτή την έννοια ΣΩΣΤΑ οι ξένοι που μας βοηθάνε μας αντιμετωπίζουν ως ΜΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΧΩΡΑ που πρέπει να επαναδημιουργηθει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (σαν να μην υπάρχει τίποτα). Πρέπει όλα να ισοπεδωθούν και επάνω στα συντρίμμια να ξαναχτιστεί το Ελληνικό Κράτος - κάτι προφανώς επώδυνο αλλά που προϋποθέτει τουλάχιστον την έννοια της δικαιοσύνης.
Η Ελλάδα - σαν τόπος - είναι μια ευλογημένη απο τους θεούς τοποθεσία επάνω στη Γη. Εχει τα πάντα. Και είναι σταυροδρόμι λαών,πολιτισμών και φυλών. Το ερώτημα (πολιτικό κ.α.) ειναι "ωραία το γκρεμίζουμε αυτό που έχουμε, ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ στη θέση του;". Πριν δώσω την δική μου απάντηση, θα σημειώσω οτι ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ όπως είμαστε ΤΩΡΑ, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όσοι κατοικούμε σε αυτον τον τόπο ή όσοι θέλουν να έρθουν εδώ.Αναστέλλονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ και υπάρχει ενας μονο νόμος: Της επιβίωσης. Μετά μπορούμε να δούμε τα διάφορα "μοντέλα ανοικοδόμησης και ποιοι θα τα υλοποιήσουν".
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να οικο-δομήσουμε ενα απολύτως φιλικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον, ενα οικολογικό μοντέλο "πράσινης ανάπτυξης" απο άκρη σε άκρη,να καταστούμε ενα πραγματικό εξωστρεφές "σταυροδρόμι" λαών, φυλών και πολιτισμών χωρίς φοβίες και περίεργα σύνδρομα(αλλά με κανόνες και αξίες)και στροφή στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό, την Ενεργεια, τις Υπηρεσίες...(με τις πραγματικές έννοιες των όρων και οχι με όσα μεχρι σήμερα έχουμε κάνει...).
Μια νέα Συντακτική Εθνοσυνέλευση με ΟΛΕΣ τις δυνάμεις ενωμένες, μπορεί να επανα-χαράξει το μέλλον αυτού του τόπου...

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter