»Επιστροφή στο i-Reporter

Χθες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη (απο όπου και το στιγμιότυπο). Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα του ΠΑΟΚ (της ΠΑΟΚάρας μας που πλέον δείχνει να είναι...ομάδα) ή να πιούμε κανένα "τσίπουρο" παραλιακά. Το πρόγραμμα δεν επέτρεψε τίποτα. Ψιλόβροχο, συννεφιά και κίνηση. Οταν πετάς "πάνω απο τα νέφη"(με το...αεροπλάνο) έχεις μια χρυσή ευκαιρία να συνειδηποιείς "το γελοίον του πράγματος" και την "ασημαντότητα των μικρών που μας ταλαιπωρούν"(και πόσο σύντομη είναι η διάρκεια μας, στο "πέρασμα" αυτό). Πόσο τα "τουπέ" και οι "Ναπολεόντειες συμπεριφορές" έχουν μια ωραία θέση στους σκουπιδοτενεκέδες της...κοινωνικής ιστορίας.

Προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ιδέα να δημιουργηθεί μια ΝΕΑ πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους ανάμεσα στην Κατερίνη και την Θεσσαλονίκη (υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις προς...αξιοποίηση). Και να χτιστεί (απο την αρχή) μια νεα υπερ-σύγχρονη πόλη - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ που θα σηματοδοτήσει την ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον 21ο αιώνα...και επέκεινα.
Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι - αντικειμενικά - συμπρωτεύουσες. Το όνομα της νέας πόλης-πρωτεύουσας; Αφού Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ η νέα πρωτεύουσα μας μπορεί να είναι ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΛΕΞΗ που να "δένει" το παρελθόν με το μέλλον, σφραγίζοντας το παρόν. Και να προέρχεται απο την τοπική ιστορία, απο τη χώρα των Ολύμπιων θεών. Κάτω απο τους πρόποδες του Ολύμπου η νεα πρωτεύουσα, δεν μπορεί παρα να ονομαστεί ΔΙΟΝ.
-Απο που είσαι;
-Απο το ΔΙΟΝ
-Που θα πας;
-Στο ΔΙΟΝ
-Το ΔΙΟΝ μπορεί να σηματοδοτήσει τη νεα Ελλάδα...για ενα ΝΕΟ ξεκίνημα

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter