»Επιστροφή στο i-Reporter

- Και ποιός είναι ο επόμενος "κανόνας" ρώτησε; - "Πρέπει να θεωρούν τον "αντίπαλο", σαν τον καλύτερο φίλο τους"! Γι αυτό άλλωστε θα τον βρούνε στο τελευταίο μέρος που θα μπορούσαν να ψάξουν! Και συνέχισε: "Ο καθένας είναι στο παιχνίδι του. Και κανένας δεν το γνωρίζει! Και όλα αυτά, είναι ο κόσμος του! Του ανήκουν. Τα ελέγχει!. Οσο περισσότερη δύναμη νομίζει οτι έχει στον κόσμο του, τόσο λιγότερη έχει στον πραγματικό κόσμο"! - "Εγω θέλω απαντήσεις κι εσύ δίνεις γρίφους" του παρατήρησε ο άλλος. "Μην αφήσεις να σε στρέψουν απέναντι στον εαυτό σου" του αντέτεινε. Και κατέληξε: "Ο μόνος παντοτινός εχθρός που υπάρχει είναι ο εαυτός σου"! Οπως έλεγε κάποιος: "Οι φίλοι σου είναι κοντά, αλλά ο εχθρός σου, είναι πιο κοντά"! Κάποιος άλλος είπε: "Ολοι οι εξωτερικοί εχθροί μας, είναι δημιουργήματα μας". Ποιος ξέρει;
- Ακουσα άλλη μια απόφανση: "Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η αντίληψη μας για τον εαυτό μας, η άγνοια μας, το εγω μας".
-Για την ιστορία, ήταν μια ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Guy Ritchie.
- Μήπως "οι σκελετοί" και "τα φαντάσματα" καλό είναι να μείνουν στον κόσμο τους; Και να αφήσουν την δημιουργική φαντασία να φτιάξει άλλους κόσμους για το "εγω μας"; (Τέλος - της αφήγησης με βάση την ταινία)

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter