»Επιστροφή στο i-Reporter

Ταξιδεύοντας αυτον τον καιρό σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, δεν μπορώ να μην πω ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ συμπέρασμα απο ΟΛΕΣ τις συζητήσεις που έχω (κάθε είδους). Πόσο στραβά αρμενίζαμε τόσα χρόνια εξαιτίας μιας εντελώς στρεβλής αντίληψης και πρακτικής για την πολιτική, τον συνδικαλισμό και το κράτος. Χωρίς παιδεία (στην Ελλάδα) - θα αναφερθώ αργότερα σε ενα σχολείο στις ΗΠΑ που έμεινα αφωνος και θα το προβάλλω απο το i-R όσο μπορώ ως παράδειγμα μίμησης και προτύπου, αλλά ταυτόχρονα γελοιότητας της κρατικής μας εκπαίδευσης - με τις εξαιρέσεις σχεδόν παντού γύρω μας, να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Πήραμε τη ζωή μας λάθος...σαν κράτος και κοινωνία.

Ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου να είναι, να αλλάξει ΑΡΔΗΝ και ΡΙΖΙΚΑ τις έννοιες του συνδικαλισμού και της πολιτικής. Γιατί στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός - όπως ασκείται - είναι χειρότερος πλέον και από τον χειρότερο καρκίνο. Και πρέπει να αντιληφθούμε πλέον ότι ΟΛΟΣ ο κόσμος είναι "ενα σπίτι". Και πόσο δίκηο είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν το 1993-94 σκέφθηκε και δημιούργησε "τα δίκτυα του ελληνισμού" σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο που ο διάδοχος του Σημίτης τα κατέστρεψε συνειδητά και οι υπόλοιποι που ακολούθησαν, απλά τα διατηρήσανε ως...μουσειακό είδος, σε μια εκφυλισμένη αποσύνθεση. Τραγικό έγκλημα εθνικής προδοσίας(αν το σκεφθεί κανείς...). Μονο που χορτάσαμε απο...προδότες, ανίκανους και σκύβαλα. Ας τους κρίνει η ιστορία.
Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ηδη χάσαμε πολύ χρόνο και δρόμο. Αυτη είναι μια απο τις ελάχιστες ευκαιρίες μας να ξαναβγούμε μπροστά. Αλλά ΟΧΙ με αυτή την δήθεν "αριστερά"(που λειτουργεί σαν πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της χώρας και του λαού) και ΟΧΙ με τα καρκινώματα του δήθεν συνδικαλισμού(τροχοπέδη και εμπόδιο στα συμφέροντα του λαού και της χώρας). Σαπίσανε και σαπίζουν ό,τι ακουμπάνε...

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter