»Επιστροφή στο i-Reporter

(Σε ενα εστιατόριο του Πεκίνου - με εντυπωσιακό είναι η αλήθεια σύγχρονο περιβάλλον - και μάλλον το καλύτερο φαγητό, όπως μπορώ να αναπολήσω εκ των υστερων). - Η κουζίνα της Κίνας, δεν εχει καμμια σχέση με τα "κινέζικα" που τρώμε πχ στην Αθήνα ή γενικά "δυτικά". Οταν ΔΕΝ υπάρχει ψωμι, λάδι,τυροκομικά,γλυκά κλπ μιλάμε για μια άλλη κουζίνα. Της οποίας βασική φιλοσοφία είναι οι σούπες, τα αχνιστά φαγητά και η ποικιλία κρεατικών και ψαρικών - με κάθε είδους λαχανικά - μέσα στο ιδιο "μενού"(για να μην πούμε, για τις γεύσεις κ.α.). Γενικά είναι μια...δοκιμασία για κάθε "δυτικό" - όπως φαντάζομαι για κάθε "ανατολικό", οι δικές μας κουζίνες. Αν και προσωπική μου άποψη είναι οτι ΕΑΝ η Ελλάδα πουλούσε "Μεσογειακή Κουζίνα" (ανα τον κόσμο) και εξήγαγε "σεφ" θα έκανε "χρυσές δουλειές". Και εδω η παιδεία μας (και η κακή κουλτούρα μας) φταίει για τον ανεπαρκή - εως ανύπαρκτο και λανθασμένο - "επαγγελματικό" προσανατολισμό...

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter