»Επιστροφή στο i-Reporter

Για να καταλάβετε τι γίνεται σήμερα "απο την άλλη πλευρά της Γης" διαβάστε και τα εξης: «Η Κίνα σχεδιάζει να επενδύσει 1,5 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 167 δισεκατομμύρια ευρώ) στην βιομηχανία πολιτικής αεροπορίας κατασκευάζοντας 45 αεροδρόμια και προσθέτοντας 700 νέα αεροπλάνα στις εμπορικές πτήσεις της στα επόμενα πέντε έτη, ανακοίνωσε ο Li Jiaxiang, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC), σύμφωνα με την China Daily.
Το ποσό της επένδυσης είναι αυξημένο κατά μισό τρισεκατομμύριο γιουάν σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία, επεσήμανε ο κ. Li.
Έως το 2015 η χώρα αναμένεται να έχει 220 πολιτικά αεροδρόμια και ο συνολικός στόλος της να έχει ξεπεράσει τα 4.500 αεροπλάνα. «Η δυνατότητα του τομέα πολιτικής αεροπορίας να υπηρετήσει την εθνική οικονομία και το κοινό θα ενισχυθεί περαιτέρω», δήλωσε ο κ. Li.
Αυτή τη στιγμή η Κίνα διαθέτει σε λειτουργία 175 πολιτικά αεροδρόμια και στόλο που ξεπερνά τα 2.600 αεροπλάνα. Τα 45 αεροδρόμια που θα κατασκευαστούν αφορούν κυρίως την περιφέρεια.
Παρά τις ανησυχίες για τις ζημίες που έχουν καταγράψει αρκετά αεροδρόμια, οι κατασκευές θα επισπευσθούν τα επόμενα πέντε έτη, σχολίασε ο κ. Li, ο οποίος παραδέχθηκε ότι 130 από τα 175 αεροδρόμια σημείωσαν το 2010 ζημίες, που ανέρχονται συνολικά σε 1,68 δισεκατομμύρια γιουάν. Ωστόσο, όπως τόνισε, «τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι κοινωφελείς υποδομές και η κατασκευή τους δεν πρέπει να ορίζεται από την κερδοφορία».
Πέραν της κατασκευής αεροδρομίων η κινεζική Κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στη διεθνή αγορά μεταφορών στα επόμενα πέντε χρόνια, είπε ο κ. Li, επικαλούμενος μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι ξένες αεροπορικές εταιρείες κερδίζουν το «πάνω χέρι» στην εξαιρετικά κερδοφόρα εγχώρια αγορά διεθνών ταξιδιών. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες δείχνουν να κατέχουν μόλις το 46% της κινεζικής αγοράς διεθνών επιβατικών ταξιδιών και λιγότερο από 30% της εγχώριας μεταφοράς διεθνών φορτίων.
Όσον αφορά στη μεταφορά επιβατών, συνολικά καταγράφηκαν 267 εκατ. ταξίδια στην Κίνα το 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,8% σε σύγκριση με το 2009. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν κέρδη 35,1 δισεκατομμυρίων γιουάν, που αντιστοιχούν στο 60% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με τις στατιστικές της CAAC».

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter