»Επιστροφή στο i-Reporter

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΔΟΛ, "Πήγασο" και "Τεγόπουλος ΑΕ"(Εθνος,Ελευθεροτυπία, ΒΗΜΑ κλπ) διαβάσαμε σήμερα το εξης κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ(συμφερόντων Γ.Μπόμπολα).
«ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ και για διαφορετικούς λόγους διαπιστώνεται εδώ και χρόνια ότι η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των δημοσιογράφων αποδεικνύεται κατώτερη των αναγκών στις οποίες καλείται ν’ ανταποκριθεί και των προβλημάτων που οφείλει ν’ αντιμετωπίσει. Και από μια άποψη δεν είναι περίεργο, αφού εκείνοι οι οποίοι έχουν θεσμικά την ευθύνη να διαχειριστούν τις τύχες του επαγγέλματος αδυνατούν ν’ αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να σχεδιάσουν μέτρα και δράσεις που θα διασφαλίσουν το μέλλον των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας.

Βασική αιτία της ανικανότητάς τους αυτής είναι η ουσιαστική αποξένωσή τους από τη μάχιμη δημοσιογραφία, είτε λόγω της προσχώρησής τους στις τάξεις της κρατικοδίαιτης «ενημέρωσης» είτε λόγω της υποταγής τους σε κομματικές ντιρεκτίβες, που αδιαφορούν για τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου και των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Απόδειξη, η αδυναμία ή η αδιαφορία τους ν’ αντιληφθούν τόσο τη δραματική κρίση των ΜΜΕ παγκοσμίως όσο και την οικονομική ιδιαιτερότητα της χώρας την τελευταία διετία.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει την πρακτική τους είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες παράνομα αποφάσισαν χθες στα τρία μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα του τόπου, τα οποία αποτελούν μεταπολιτευτικά τη ραχοκοκαλιά της ενημέρωσης αλλά και αξιόπιστες επιχειρήσεις σε μια χώρα, όπου σύνηθες είναι να μη γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι αν και πότε θα τους καταβληθεί ο μισθός τους.

ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη χωρίς καν να ερωτηθούν οι εκατοντάδες επαγγελματίες δημοσιογράφοι των τριών συγκροτημάτων και χωρίς να έχει ληφθεί από τη συνδικαλιστική ηγεσία τους η στοιχειώδης πρόνοια της διαβούλευσης μαζί τους ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να βγει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες ο κλάδος από την κρίση και να διασφαλιστεί η επιβίωση των μέσων ενημέρωσης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στις δυσκολότερες για τον ελληνικό Τύπο ώρες, η ΕΣΗΕΑ δεν αποδεικνύεται μόνο ανίκανη να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά τα επιδεινώνει με την ανευθυνότητά της».

* Μάλιστα. Πρόεδρος εδω και αρκετά χρόνια της ΕΣΗΕΑ (ο κ.Π.Σόμπολος) είναι εργαζόμενος των εντύπων και της τηλεόρασης συμφερόντων του κ.Μπόμπολα! Τον καταγγέλει τώρα; Επειδή δεν σταμάτησε την...απεργία;
** Είναι αλήθεια και γεγονός οτι ΔΕΝ θα έπρεπε ΚΑΝΕΝΑΣ συδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ να εργάζεται ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ όσο έχει αυτη την ιδιότητα. Το 11μελες (και μονο) συμβούλιο θα έπρεπε να αμείβεται ΜΟΝΟ απο το ταμείο της Ενωσης "και να κόβει κώλους".
*** Κανένας συνταξιουχος δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνει Πρόεδρος ή Γεν.Γραμματέας της Ενωσης.
**** Να καταργηθουν ΟΛΕΣ οι παραταξεις και τα κομματικα καπελα. Ενα και ΜΟΝΟ ενιαιο ψηφοδέλτιο για καθε θεση. Εαν υπονοειτε παραταξη πισω απο υποψηφιότητες αυτες να αποκλείονται αμέσως.
Το πρόβλημα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης είναι τεράστιο και σοβαρό.
Οπως και του τύπου...
Αλλά είναι αργά για δάκρυα. Το τοπίο κατεδαφίζεται και το νεο γήπεδο στήνεται...

0 σχόλια »

Δημοσίευση σχολίου

»Επιστροφή στο i-Reporter